Usikker på om du skal lease bil? Da kan det lønne seg å først sjekke ut bilabonnement fra Swap.

 

Å kjøpe bil er en stor investering for de fleste. Gjennom bilens levetid må du regne med skader, slitasje og reparasjonskostnader. I tillegg vil den hele tiden tape seg i verdi. 


Derfor er det mange som velger å ikke kjøpe, men heller lease. Men det finnes også et annet alternativ. 

Bilabonnement der man leier bil når man trenger det, har blitt veldig populært. Bilabonnement fra Swap er en tjeneste der du abonnerer på bilen du trenger her og nå. Du velger kjøretøy ut i fra det behovet du har. Du kan velge å beholde, bytte eller returnere bilen etter en måned uten ekstrakostnader*. Første bilen leveres hjem til deg**, neste bil plukker du opp der du leverer din nåværende bil. Tar du en bilpause leverer vi neste bil hjemme hos deg.


Lurer du på om du bør lease eller abonnere på bil? Da bør du fortsette å lese.

 

Leasing og bilabonnement - innskudd og etablering

Leasing lar deg disponere en bil uten å måtte kjøpe den. Du har full bruksrett på den, men eier den ikke. Fordelen er at du slipper å ta opp billån og binde opp kapital. Det passer best personer som ønsker å bytte bil hvert tredje til fjerde år. 

Når du leaser en bil betaler du et innskudd eller en startleie som kan sammenlignes med egenkapital i et billån. I tillegg betaler et etableringsgebyr og månedsleie for å ha bilen. 


Velger du å abonnere på bil gjennom Swap, betaler du ingenting i startleie eller innskudd. Det er heller ingen etableringskostnad. Du betaler en månedspris for den bilen du leier. Prisen for abonnementet er inkludert i denne prisen. 


Du kan også ta bilpause. Da betaler du ingenting.

 

Leasing og bilabonnement - bindingstid

Leasing av bil er en avtale over lengre tid, som oftest tre eller fire år. I disse årene er det i utgangspunktet ikke mulig å levere tilbake bilen. Det er en utfordring dersom din livssituasjon skulle endre seg. Skal du studere, ha barn eller din økonomiske situasjon endrer seg, får du andre behov når det gjelder bil.


Det er mulig å la noen andre ta over leasingavtalen, men det tar gjerne lang tid å få til, og man taper som regel penger på det. Det er også mulig å kjøpe seg ut av avtalen, men det er som oftest veldig kostbart. 


Med bilabonnement kan du levere tilbake bilen om behovene dine endrer seg. En gang i måneden kan du bytte eller levere tilbake bilen uten ekstrakostnader*. Du kan også velge å beholde bilen om du er fornøyd med den. Hvilken bil du vil ha velger du enkelt på vår nettside.

Leasing og bilabonnement - vedlikehold og service

Når du leaser en bil har du full bruksrett, men du må også selv stå for vedlikehold, service og reparasjoner. Du må følge service- og vedlikeholdsplan for å unngå at nybilgarantien forfaller. Om det ikke gjøres må du som oftest dekke kostnaden av at bilen får lavere restverdi når du leverer den inn. 


I bilabonnement fra Swap er alt av vedlikehold og service inkludert. Det gjør det mer forutsigbart for deg, siden det ikke vil dukke opp uventede vedlikeholdskostnader. Du betaler kun for drivstoff, bompenger og eventuelle skader eller bøter på bilen. 


Vi tar kontakt med deg når det er på tide å bytte mellom sommer- og vinterdekk. Vi bytter dem for deg og oppbevarer dekkene for hver sesong. Du slipper å dekk som ikke brukes stående hjemme hos deg. Når dekkene er slitt, ordner vi nye uten ekstrakostnad.

 

Bilabonnement fra Swap

Swap er en helt ny måte å eie bil på. Tjenesten er ideell for deg som har behov for bil og ønsker et forutsigbart, men likevel fleksibelt bilhold. 

 

Største forskjeller fra leasing: 

  • Du betaler ikke innskudd, startleie eller etableringsgebyr
  • Du slipper å stå for vedlikehold, service og dekkskifte
  • Du kan kostnadsfritt levere inn bilen etter en måned
  • Du slipper å være låst til én bil

 

Bilabonnement passer for deg som: 

 

  • Trenger bil for en kortere periode
  • Ikke vet hvor lenge du trenger bil
  • Hva slags bil du har behov for kan endre seg
  • Ikke vil binde deg til bensin, diesel eller elektrisitet
  • Vil ha et forutsigbart, men fleksibelt bilhold

Det er enkelt å komme i gang med bilabonnement. Opprett profil, finn din bil og du er klart for å kjøre dit du skal. 

*Skader og overkjørte kilometer vil bli fakturert. 1 måned oppsigelse

**Innenfor Oslo, Asker og Bærum.

 

*Skader og overkjørte kilometer vil bli fakturert. **Gjelder innenfor Asker, Bærum og Oslo.