Slik bruker du ditt bilabonnement fra Swap

 

Den komplette guiden til ditt bilabonnement. Her finner du alt du trenger vite om ditt bilabonnement fra Swap.

 

 

Slik bruker du ditt bilabonnement fra Swap

Med et bilabonnement fra Swap er du klar for å erobre verden, enten du skal ut på eventyr eller du trenger å komme deg fra A til Å i hverdagen. Du står fritt til å velge kjøretøy ut fra dine behov. 

Skulle det være noe står vi klare til å hjelpe deg. Du kan alltid ringe oss eller sende oss en e-post eller chatmelding. Her får du også en guide til hvordan du best kan utnytte ditt bilabonnement og hvordan du kan få hjelp om det skulle oppstå en uforutsett situasjon. 

I denne guiden finner du blant annet svar på: 

 - Hvordan du kommer i gang med ditt bilabonnement
 - Hvordan du swapper
 - Hvordan du får flere kilometer
 - Hva du skal gjøre dersom det er feil på bilen eller du har hatt et uhell
 - Veihjelp
 - Hvordan dekkskifte gjennomføres
 - Hva du gjør når du ikke trenger bil lenger

Kom i gang med ditt bilabonnement

Når du har opprettet din profil, er det enkelt å komme i gang med bilabonnement. Du finner bilen du har lyst på nå, bestiller og betaler - og så er du klar! Bor du i Oslo, Asker eller Bærum kan vi levere bilen hjem til deg. Du kan også hente bilen på vår utleveringslokasjon, ALD Carmarket, som du finner i Jongsåsveien 4, bygg B, 1338 Sandvika.

Ønsker du at bilen skal leveres et annet sted enn hjemme hos deg, sier du bare fra til oss. Send oss en melding på chat eller via mail, så ordner vi det**.

Når du får behov for en annen bil kan du swappe. Da bytter du til en bil som passer bedre.  Du swapper på samme måte som du booket din første bil. Logg deg inn og finn bilen du har lyst på. Du kan selv velge blant tilgjengelige utleveringsdatoer. Bilen du har, leverer du tilbake når du henter den nye. 

Du kan returnere eller bytte bil i Sandvika. Vi sender deg adresse når du bestiller retur eller bytte.

Justere kilometer underveis i bilabonnementet 

Når du abonnerer på bil gjennom Swap, velger du antall kilometer når du bestiller bilen. Vi avregner kilometer når du leverer bilen tilbake. Det vil si at om du har bilen lenger enn én måned, ser vi ikke på hvor mye som er kjørt hver enkelt måned, men totalen. 

Finner du ut at du trenger flere kilometer enn det du har bestilt, er det fullt mulig å justere det underveis. Du kan også kjøpe kilometerpakker. Kilometerpakker kjøpes på min side. Ta kontakt med oss på chat eller e-post, så hjelper vi deg med endring av kilometer.

Dekkskift, service og verkstedtjenester

Til forskjell fra leasing av bil, slipper du ved bilabonnement å stå for dekkskift, service og andre verkstedtjenester. 

Med bilabonnement fra Swap bytter vi mellom sommer- og vinterdekk når det er tid for det. Vi bytter også til nye dekk ved behov. Når det er på tide å skifte dekk på bilen din, vil vi ta kontakt med deg for å avtale et passende tidspunkt. Du leverer bilen på avtalt sted for dekkskift, og trenger ikke tenke mer på det. Vi oppbevarer dekkene for deg for hver sesong.

Det samme gjelder om bilen trenger service eller vedlikeholdreparasjoner. Når bilen varsler om service gir du oss beskjed, da vil du få informasjon om hvor du skal levere bilen. Mens din bil er på verksted, får du tilbud om en annen bil så lenge.

Veihjelp

Skulle noe uforutsett skje, og du trenger bistand, kan du ringe ALD veihjelp. Da vil du få assistanse enten du har hatt et uhell, eller du har problemer med bilen. ALD veihjelp kan hjelpe deg døgnet rundt. 

Ved behov for assistanse ringer du ALD veihjelp på telefon 970 02035.

Befinner du deg i utlandet ringer du +47 22 08 60 00

Veihjelp er inkludert i ditt bilabonnement med en egenandel på kr 500.

Ved uhell og ulykker

I ditt bilabonnement er forsikring inkludert. Denne dekker ansvar og kaskoskade. Må bilen på verksted på grunn av skade, dekker forsikringen leiebil inntil 15 dager. Det kan ikke garanteres tilsvarende leiebil som bilen du abonnerer på, men vi gjør det vi kan for å hjelpe deg med dine behov. 

Det er ikke mulig å benytte egen forsikring på våre biler. Egenandel ved skade er kr 5000, mens egenandel ved ruteskift er kr 2000. 

Har du hatt et uhell eller en ulykke kan du ringe veihjelp døgnet rundt på telefonnummer 970 02035.

Når du ikke trenger bil lenger

Når du ikke har behov for bil kan du enten velge å ta en bilpause, eller avslutte abonnementet ditt. 

Minste leietid for en bil er én måned. Du kan si opp abonnementet ditt med én måneds varsel og returnere bilen uten ekstrakostnader*.  Du kan selv si opp abonnementet på “Min side”

Tar du en bilpause, leverer du bilen tilbake til oss og slipper å tenke noe mer på den. Når du trenger bil igjen bestiller du det på vanlig måte på våre nettsider. Bilen leveres hjemme hos deg om du bor i Oslo, Bærum eller Asker. Du kan også hente den hos oss.

Spør oss

Vi i Swap står klare til å hjelpe deg om det er noe mer du lurer på. Mer informasjon kan du også finne på vår side med ofte stilte spørsmål.

Finner du ikke bilen du ønsker? Ta gjerne kontakt med oss på på chat, e-post eller telefon, så skal vi bistå så godt vi kan!

 

*Skader og overkjørte kilometer vil bli fakturert. **Gjelder innenfor Asker, Bærum og Oslo.