Kjør sikkert med ny bil fra Swap

 

Du sitter tryggere i en ny bil. Med bilabonnement fra Swap får du tilgang til nye biler - uten å måtte ta opp billån. Se hvorfor du er sikrere i en ny bil her.

 

 

Du sitter tryggere i en ny bil. Faktisk er du 40 prosent sikrere i en ny bil enn en 10 år gammel bil. Og med Swap får du tilgang til nye biler - uten å måtte ta opp billån eller bruke egenkapital. 

 

Trafikksikkerhet har bare blitt viktigere og viktigere for bilbransjen, og de siste årene er det lagt stor vekt på utvikling av teknologi som skal gjøre biler tryggere. Denne utviklingen har ført til at gapet mellom eldre og nyere biler har blitt stort. 


Sannsynligheten for å bli drept eller hardt skadd i en trafikkulykke er hele 40 prosent lavere om du sitter i en ny bil, enn om bilen er 10 år gammel, viser en undersøkelse gjort av Transportøkonomisk institutt. Den samme undersøkelsen viser at en bils passive sikkerhet øker i gjennomsnitt med 4,2 prosent hvert år. Oppsummert betyr dette at om sikkerhet er viktig for deg, bør du kjøre en ny bil.


Med bilabonnement fra Swap kan du velge bil ut fra behov. En gang i måneden kan du bytte bil, og alle kostnader er inkludert i månedsprisen*. 


Derfor er ny bil tryggere


I dag satser bilbransjen stort på kollisjonssikkerhet. Dersom uhellet er ute, skal både fører og passasjerer sitte så trygt som mulig. Det har å gjøre med bilens utforming og kompatibilitet, men også hvordan airbagene er plassert. 


Men det utvikles også ny teknologi som skal hindre ulykker i å skje. Dette er teknologi som: 


Automatisk fartstilpasning/fartssperre eller ISA (Intelligent Speed Adaptation) 
Ryggekamera 
Beltepåminner og beltesperre
Nødbrems-assistanse (Break Assistance)
Fartsholder (ACC, Adaptive Cruise Control)
ESP (Electronic Stability Program)
Ecall
Kollisjonsvern
Filskiftevarsler 
Automatisk fjernlys 

 

Bedre skodd med nye dekk


Bilindustrien står for utvikling av ny og bedre teknologi, men du som sjåfør kan også gjøre grep for å gjøre kjøreturen tryggere og bedre. Et av dem er å kjøre med gode dekk. 


Det er vel ingen overraskelse for noen at det er farlig å kjøre på gamle, slitte dekk på norske vinterveier. Men vet du egentlig hvor ofte du må ha nye dekk? Dette er rådene fra NAF:


Mønsterdybde for sommerdekk skal være minst 1,6 millimeter, men anbefalingen er minimum 3 millimeter
Mønsterdybde for vinterdekk skal være minst 3 millimeter, men anbefalingen er minimum 4 millimeter
Det er ikke påbudt med piggdekk eller vinterdekk i Norge, men dekkene må være tilpasset føret du kjører på. 

Med bilabonnement fra Swap slipper du å tenke på dekkskift. Du leverer bilen inn når det er på tide å bytte dekk, så gjør vi jobben. Vi oppbevarer også dekkene når de ikke er i bruk. Når dekkene er slitte bytter vi dem med nye, helt uten ekstra kostnad. På den måten kan du alltid være trygg på at du har en bil som er godt skodd. 


Fortsatt usikker på om du skal abonnere eller kjøpe en ny bil? Dette er forskjellene mellom bilabonnement og kjøp av bil. 


Swap etter forholdene


Som sjåfør må du alltid kjøre etter forholdene. Men med bilabonnement kan du også swappe etter forholdene. En større bil gjør deg bedre rustet om du for eksempel skal på fjellet eller når vinteren setter inn for fullt. 


Biler med firehjulstrekk og SUVer har lettere for å komme frem på vinterveier. Undersøkelsen fra Transportøkonomisk institutt viser ikke bare at du er tryggere i en ny bil, men også i en større og tyngre bil. I gjennomsnitt vil en økning på 100 kilo redusere risikoen for å bli hardt skadd eller drept med 7,5 prosent. 


Har du vanligvis ikke behov for en stor bil eller firehjulstrekk? Med Swap kan du bytte bil én gang i måneden. Det betyr at du kan kjøre en miljøvennlig liten bil i hverdagen, for så å bytte til en hyttebil når du skal på fjellet. Etterpå kan du bytte tilbake til en bil med mindre forbruk. 


Lurer du på om bilabonnement passer deg? Her finner du alt du trenger å vite om tjenesten

 

Slik bør du kjøre på vinterføre


Nye biler har blitt mye sikrere og bedre å kjøre på vinterføre. Likevel må du som sjåfør sørge for at både du og passasjerer kommer trygt frem ved å kjøre forsvarlig. Her er Trygg Trafikks tips når du skal ut på kjøretur om vinteren.


Stress ned og konsentrer deg om kjøringen – du kommer tidsnok frem. 
Tilpass farten etter forholdene. 
Skrap rutene helt fri for is og snø før du kjører. 
Sett av tid til å pakke bilen, og sørg for at alle løse gjenstander er sikret. 
Følg med på værmeldingen og ha med riktig utstyr hvis du skal til fjells. Husk kjettinger, varme klær og mobil med fullt batteri. 


Klar for å swappe?


Med bilabonnement fra Swap er du klar for vintereventyr! Kom i gang allerede i dag. 

*Skader og overkjørte kilometer vil bli fakturert. **Gjelder innenfor Asker, Bærum og Oslo.