Nå kan du abonnere på bil


Swap er et fleksibelt bilabonnement hvor du kan bytte bil hver måned.

Kjøp av bil er en av de største investeringene folk flest gjør i livet, og det er ikke så lett lenger. For i 2021 er det mye mer enn størrelse og kjøreegenskaper som teller.

I tillegg er det meget kostbart å eie en egen bil. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) koster en helt vanlig familiebil nesten 100 000 kroner i året. Den største posten er verditap og avskrivning, bare der forsvinner cirka 40 000 årlig. Hvis husstanden trenger to biler, kan du bare doble regnestykket.

Bilabonnementstjenesten Swap,  kan være løsningen for mange som ikke ønsker å binde seg til hverken bensin, diesel eller elektrisitet. Swap passer også de som har behov som ikke dekkes enkelt av én biltype.

Leveres på døra

Vi møter Swap sin bilrådgiver Sindre Hennum på innsiden av den store hallen hvor mange ledige Swap-biler klargjøres for hjemlevering. Også i to andre lagerhaller står Swap-biler klare.

Den første bilen du ønsker deg blir nemlig levert på døra til deg, enten du bor i Oslo, Asker eller Bærum.

Hennum forteller om en voldsom interesse for det nye bil-konseptet.

- Vi merker interessen, det har vært god respons. Flere har vært i kontakt med oss og noen har allerede valgt bilen de skal ha, sier Hennum.

Med Swap slipper du ikke bare unna den store investeringen en bil utgjør. Med Swap abonnerer du på en valgfri bil. Alt er inkludert, bortsett fra drivstoff/elektrisitet og bompenger som følger bruken av bilen.

I tillegg er Swap en fleksibel biltjeneste, slik at du slett ikke er låst til et spesielt kjøretøy i hele abonnementsperioden. Du kan for eksempel i vintersesongen bytte fra en bybil til en SUV - hvis ditt behov ditt skulle endres. Du kan bytte når som helst, men ikke oftere enn en gang i måneden.

Alt inkludert

Hennum forklarer at til og med forsikring, nye sommer- og vinterdekk, dekkskift og service er med i abonnementspakken. I abonnementet kan forskjellig kjørelengde velges, men 1200 km per måned eller 14 400 km per år, er standardpakken.

Skulle det være noe galt med bilen så den må på service, kan du hente ut en leiebil som erstatning. Selv betaler du bare et fast månedsbeløp som settes ut i fra akkurat den bilen du har valgt å kjøre. Det finnes heller ikke noe stort engangsbeløp ved signering av avtalen.

- Våre billigste biler koster fra 3990 kr per måned. For et komplett bilhold, hvor du kan levere bilen tilbake etter en måned, så mener jeg det er en meget god pris. Du får ingen tilleggskostnader og stor fleksibilitet, sier Hennum og legger til:

- Vi kan levere biler nå. Det er først til mølla som gjelder.

Mange bruker lang tid på å sikte seg inn bil når de skal eie selv. Med Swap er valget mye enklere. Du går inn på Swaps biloversikt og sorterer kjøretøy etter behov.

Velg bil etter kategori

Er det en elbil eller bensinbil du trenger? Sorter ut modellene som er tilgjengelige. På samme måte kan du velge fra ulike kategorier som SUV, stasjonsvogn, kompaktbil eller varebil.

- Bilene kan være nesten splitter nye, og de fleste vil ikke være eldre enn tre år. Vi vil ha nok biler, vi får inn biler fortløpende. Vi har også flere like biler. Hvis en blir tatt, så har vi ofte en tilsvarende inne, sier Hennum.

Per i dag finnes det valgfrihet i de fleste bil- og prisklasser, fra elbilen Renault Zoe til 3990 kr per måned til den store firehjulstrekkeren Land Rover Discovery til 14 990 kr. Midt i mellom finnes det utallige bilmodeller fra ulike merker, alt fra småbiler til store familiebiler.

- Det er flest familiebiler, altså mindre og større stasjonsvogner. Men det er biler som passer for alle. Det finnes rimelige biler og det finnes modeller for de som ønsker noe kult og tøft med litt flere hestekrefter. Vi ønsker å dekke hele spekteret, sier Hennum.

Samtlige abonnements-biler som leveres ut har gått gjennom en grundig NAF-kontroll. Samme sjekk gjøres når bilene leveres inn igjen.


*Skader og overkjørte kilometer vil bli fakturert. **Gjelder innenfor Asker, Bærum og Oslo.